• toidulaat
  • Toiduvalmistamise võistlused
  • Söömapüha peab ikka olema
  • Oodatud on nii suured kui väikesed
  • N-Euro festivali pealavala aastal 2014
  • Üleriigiline Kalapüügivõistlus - Kalake

Eesti keelesrusfineng

Hea Toidu Festival - Grillfest 2018

8.-9. juuni 2018 Pärnu Vallikääru aasal kell 11.00-23.00

Esitleja

Suurtoetaja

Juha Rantanen annab 2014. aasta festivali parima söögikoha auhinna M. L. Cateringile

Margarita pakub Grillfestil modernset tex-mexi

Pärnu Postimees kirjutab, et Juha Rantanen innustas modern tex-mex restorani Margarita kokka Liivi Madissoni toiduvalmistamisele ja serveerimisele loomingulisemalt lähenema. Restorani juhataja Diana Kadaru sõnade järgi ei olnud tal kuigi raske soomlasest köögivirtuoosi Pärnusse meelitada, sest Rantanen on juba aastaid olnud seotud Pärnu Vallikääru aasal toimuva toidufestivaliga Grillfest. Rantaneni kasuks otsustas Kadaru seetõttu, et peab teda oma ala parimaks asjatundjaks, kes suudab söögikohta värsket mõtlemist tuua.

Rantanen jagas Margarita rahvale vahvaid nippe, kuidas eri maitseid ja toiduaineid kombineerida. Näiteks kuidas tekiilaga rosinasiirupit ja piparmündiga hernetampi maitsestada või mil moel valmistada apelsini-tilli jogurti-, ananassi-tomati- või tomati-basiilikumarmelaadi.

Kui traditsioonilises tex-mex’i ehk Texase-Mehhiko köögikultuuris domineerivad veiseliharoad ja toidud on enamasti friteeritud ning väga vürtsised, võtab Rantaneni loodud menüü snitti moodsast Ameerika-Mehhiko toidufilosoofiast. Mehhikole ja Lõuna-Ameerikale omased maitsed pole toitudest kadunud, ent on mõne kraadi võrra mahedamad ja eestlase maitsemeelele vastuvõetavamas vormis.

“Juha soovitusel on meie menüü rikastunud mitme toidukultuuri võrra: söökides võib aimata Hispaania, kreooli ja California köögi mõjusid. Liharoad on pigem kerged kui rammusad ning küpsetatud madalamal temperatuuril ja kauem,” kirjeldas Kadaru.

Olulisel kohal on mereandidest hõrgutised, nagu tahmalõhe, Tijuana võtmes valmistatud räimerümbad, vürtsikad ehk pil-pil krevetid, California köögist inspireeritud hiidkrevetipasta, praetud koha-ceviche (tsitrusemahlas marineeritud toores kala) ja kammkarbid.

Desserdiks pakkus Rantanen šokolaadi marquise’i valge šokolaadi vahu ja vaarikakastmega, tekiila-laimi kreembrüleed jm.

Juha ja Margariitaga kohtume Grillfestil!

Fotol: Juha Rantanen annab 2014. aasta festivali parima söögikoha auhinna M. L. Cateringile.